Madeleine Randquist ihmettelee Madeleine Randquist ihmettelee, kuinka suurpiirteisesti kaavakarttoja Muhoksella piirrellään. Kaavaehdotusta tutkiessaan hän huomasi, että kartan mukaan lähivirkistysalue olisi tulossa hänen tontilleen.

Suurpiirteinen karttatyöskentely suivaannuttaa talonomistajaa

Arto Nenonen

Muhoksen Talonpojantiellä kiinteistön omistava Madeleine Randquist hämmästelee, kuinka suurpiirteisesti kaavakarttoja piirrellään.

Randquist tutustui julkisesti nähtävillä olevaan Kirkonkylän osayleiskaava 2030 -kaavaehdotukseen ja huomasi, että hänen ja naapurin tontin rajan kohdalle oli piirretty lähivirkistysalue, jossa on lisäksi merkintä ”kevyen liikenteen yhteystarve” Lukkarinkankaan ja Kaakon välille.

– Sekä minun kiinteistöni Mutkala että naapurin kiinteistö ovat jotenkin kadonneet kaavoittajakonsultin kartasta. Muhoksen kunnan omassa kartasta meidät kyllä löytää, Randquist sanoo.

Randquist epäilee, ettei kukaan ole vaivautunut paikalle tarkistamaan, millaiselta kyseinen alue todellisuudessa näyttää. Miten kiinteistöjen rajat sijoittuvat ja missä on rakennuksia.

– Edes kirjoituspöydän ääreltä nykyään helposti googletettavaa lentokuvaa ei ole viitsitty katsoa, Randquist puhisee.

Lue lisää tiistain 24.4. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset