Seurateltan pystytystalkoisiin tarvitaan 40-60 vapaaehtoista miestä ja naista. Seurateltan pystytystalkoisiin tarvitaan 40-60 vapaaehtoista miestä ja naista.

Suviseurateltta Matokorpeen toisen kerran

Jari Riekki

Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna vietetään Muhoksella vanhoillis-lestadiolaisen herätysliikkeen Suviseurat, jotka kokoavat Matokorven pelloille arviolta 80 000 seuravierasta 30 maasta.

Tämän viikon keskiviikkona talkoiltiin pystyyn Suviseurojen ehkä tunnetuin symboli, iso suviseurateltta, joka vetää kerralla sisäänsä 4 000 sanankuulijaa.

Pystytystyötä johtivat telttamestarit Hannu Tuohimaa ja Markku Karppinen. Heidän vastuullaan on paitsi teltan pystyttäminen ja purkaminen, myös teltan käytön turvallisuudesta vastaaminen.

– Jos tuuli alkaa yltymään, suljemme osan teltan 12 oviaukoista tuulen puolelta. Jos tuuli nousee yli 30 metriin sekunnissa, joudutaan teltta tyhjentämään, Karppinen kertoo.

Kooltaan 80 kertaa 35 metrin telttakangasta kannattelee kymmenen 12 metriä korkeaa keskimastoa. Ukonilmaa varten on varauduttu neljällä teltan ympärille pystytetyllä ukkosenjohdatinpylväällä.

Suuresta koostaan huolimatta seurateltta ei ole Suviseurojen isoin rakennelma, vaan sitä kunniaa kantaa ravintolakatos, jossa tapahtuu seurojen aikana ruoan valmistaminen ja jakelu.

Ravintolakatos on 120 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Seuravieraat ruokailevat ulkona taivasalla.

Lue lisää torstain 20.6. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset