Ulkojäät ovat yhä luistelukunnossa. Muhoksen Ponkilassa ei kuitenkaan ollut maanantaina suoranaista tungosta jäällä. Ulkojäät ovat yhä luistelukunnossa. Muhoksen Ponkilassa ei kuitenkaan ollut maanantaina suoranaista tungosta jäällä.

Talvilomalaisille tarjolla ulkojäitäkin

Arto Nenonen

Oulujokilaakson kunnissa Muhoksella, Utajärvellä ja Vaalassa nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut toimivat koulujen talvilomaviikon normaaliin tapaan.

Takavuosina talviloman aikana on järjestetty monenlaisia tapahtumia ja tempauksia, mutta osanottajamäärät ovat jääneet vähäisiksi.

– Monissa perheissä myös vanhemmat ovat tämän kuluvan kymppiviikon lomalla. Perheet lähtevät matkoille tai mökeille, eikä väkeä yksinkertaisesti riitä tapahtumiin. Sen takia tapahtumia kannattaa järjestää muulloin kuin viikolla kymmenen, Muhoksen vapaa-aikatoimenjohtaja Juha Pesonen toteaa.

Samaan johtopäätökseen on tultu myös Utajärvellä ja Vaalassa.

Nuoriso-ohjaaja Jukka Grip Utajärveltä kertoo, että talvilomaviikon mahdollisista tapahtumista käytiin keskustelua aina nuorisovaltuustoa myöten.

– Yhteinen näkemys siellä oli, ettei isompiin satsauksiin ole aihetta. Pienessä kunnassa jo parin kolmen perheen lähtö matkalle tekee ison loven nuorten joukkoon, Jukka Grip tuumaa.

Lue lisää tiistain 5.3. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset