Heikki Ojantakanen kannustaa kokemaan Oulujoen maisemat joelta käsin. Veneeseen tarvitaan 14 soutajaa ja perämies. Heikki Ojantakanen kannustaa kokemaan Oulujoen maisemat joelta käsin. Veneeseen tarvitaan 14 soutajaa ja perämies.

Tervasoutu Vaalasta Ouluun 35. kerran

Marianne Ollikainen

Tervasoutu Oulujoella on varma kesän merkki – niin myös tänä vuonna.

Tänä vuonna Tervasoutu käynnistyy perjantaina 14. päivä kesäkuuta Vaalan Sahanrannasta ja päättyy lauantaina iltapäivällä Oulun Tuiran uimalaan.

Tänä vuonna Tervasoutu on myös juhlasoutu, sillä ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 1984. Oulun Kilpa-Veljien puheenjohtaja Heikki Ojantakanen sanoo, että vuosien saatossa Tervasoudusta on tullut seuran päätapahtuma, jonka järjestelyistä halutaan pitää kiinni.

Menneisiin vuosiin verrattuna soudussa on ollut näkyvissä pientä hiipumista, mutta soutu järjestetään vähemmälläkin venemäärällä.

Heikki Ojantakanen toivoo, että viikkoa ennen juhannusta Oulujoella nähdään uusia porukoita soutamassa.

Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut seitsemän varmaa venettä, jotka ovat Oulujokivarren kuntien lisäksi Postin, Oulun Energian ja Metsä Groupin venekunnat. Tervareitin 60-juhlavuoden kunniaksi myös paikallislehdellä on tänä vuonna oma vene, jonka soutajaporukkaan pääsevät mukaan myös lehden lukijat sivulla 14 olevan ilmoittautumisohjeen mukaisesti.

Lue lisää torstain 9.5.2019 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset