Kirvesmiehet Jukka Karvonen ja Jari Honkanen kertovat Kirvesmiehet Jukka Karvonen ja Jari Honkanen kertovat, etteivät vanhan hirsirakennuksen läheskään kaikki kulmat ole suoria. Siksi esimerkiksi kattopaneelien asentaminen vaatii tarkkaa säätämistä.

Torimakasiini eristysremontilla puolilämpimäksi

Jari Riekki

Kunnan kirvesmiehet Jari Honkanen ja Jukka Karvonen työskentelevät parhaillaan sen eteen, että Utajärven torimakasiinissa voidaan järjestää näyttelyitä ja tilaisuuksia nykyistä mukavammissa olosuhteissa.

Tähän saakka torimakasiinissa on ollut lämmitettynä ainoastaan toisessa päässä alakerrassa sijaitseva kioskitila vessoineen.

Honkanen ja Karvonen asentavat torimakasiinin yläkerrassa yläpohjaan eristekerroksen pitämään lämpöä tallessa. Yläpohja vuorataan vielä paneelikerroksella.

Alakerrassa avataan lattia ja asennetaan alapohjaan eristekerros ja tuulensuojalevyä pitämään kylmänhenkeä loitolla.

Hirsiseinissä on paikoin hieman irvistäviä rakoja, jotka tilkitään umpeen. Ikkunoihin lisätään ”tuplat”, eli toiset lasi-ikkunat.

Tavoitteena on lämmittää torimakasiini ilmalämpöpumpulla puolilämpimäksi, eli ei täysin huonelämpöiseksi ympäri vuoden.

Tammikuussa alkanut remontti on tarkoitus saada valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä.

Alun perin 1930-luvulla rakennettu entinen osuuskaupan makasiini on Honkasen ja Karvosen mukaan hyväkuntoinen hirsirakennus. Nykyiselle paikalleen rakennus siirrettiin vuonna 2010.

Paloturvallisuusmääräyksien vuoksi torimakasiinin yläkertaan rakennetaan hätäpoistumistie, joka puhkaistaan päätykolmiossa sijaitsevan ikkunan kohdalle.

Ulkopuolelle rakennetaan vielä tasanteelliset portaat alaskapuamista varten.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset