Yli 15 vuoden ajan mönkijöitä myynyt Lasse Hintsala kertoo Yli 15 vuoden ajan mönkijöitä myynyt Lasse Hintsala kertoo, että traktorimönkijöiden myötä mönkijästä on tullut koko perheen laite sekä hyöty- että huvikäyttöön.

Traktorimönkijät ovat vallanneet markkinat

Sauli Kallio

Uutena myytävistä mönkijöistä suurin osa kuuluu ajoneuvoluokkiin T3A tai T3B. Nämä kansankielellä traktorimönkijöinä tunnetut laitteet ovat vallanneet mönkijämarkkinat lähes kokonaan.

– Myymistämme nelivetolaitteista tällä hetkellä kahdeksan kymmenestä on traktoreiksi rekisteröityjä mönkijöitä. Myymme vuosittain keskimäärin 100–120 uutta mönkijää, josta puolet ammattikäyttöön ja puolet kuluttajille harrastuskäyttöön, yli 15 vuotta mönkijöitä myynyt Lasse Hintsala Oulun Ruskossa toimivasta Ojan Konekauppa Oy:stä kertoo.

Mönkijäbuumi käynnistyi toden teolla parikymmentä vuotta sitten, jonka jälkeen laitteita on ollut tarjolla joka lähtöön. Niin sanotut sportti- eli crossimönkijät lukeutuvat puhtaasti harrastekäyttöön ja niitä on tarjolla sekä lapsille että varttuneemmillekin harrastajille.

– Crossimönkijöiden kysynnän suurin buumi ajoittui vuosille 2005–2012, mutta nyt niiden trendi on hiipumaan päin, Hintsala toteaa.

Lue lisää perjantain 6.10. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset