Tärpin tilat ovat nyt kakkoskerroksessa entisissä osuuspankin kokous- ja ruokailutiloissa. Tärpin tilat ovat nyt kakkoskerroksessa entisissä osuuspankin kokous- ja ruokailutiloissa.

Työpajalaiset pääsivät uusiin tiloihin

Marianne Ollikainen

– Meillä on pitkään ollut haaveena päästä saman katon alle, ja nyt se onnistuu, iloitsee Mahiksen, Tärpin ja Ohjaamon vastaava työhönvalmentaja Anne Ollikainen.

Työpajat ovat saaneet uuden toimipisteen Oulun osuuspankin entisestä pankkisalista valtatien varresta.

Alakerrassa on tilat nuorten valmennuspaja Mahikselle ja Ohjaamolle. Yläkertaa hallinnoi Tärppi, joka on tarkoitettu yli 28-vuotiaille työttömille ja työelämän ulkopuolella oleville muhoslaisille.

Pajalaiset ovat itse viikon tehneet muuttotöitä ja loppuviikosta alkoi olla jo valmista.

– Onhan tämä kiva ja aivan erityinen paikka, kun meillä on kaikenlaisia pieniä tiloja ja kassaholvejakin, nauraa Ollikainen tiloja esitellessään.

Myös monelle muhoslaiselle tuttu vanha pankinjohtajan perähuone on hyvässä käytössä: keskellä lattiaa on jalkapallopeli.

Seinustoja somistaa rumpusetti ja muita soittimia musikaalisten pajalaisten iloksi.

Mahiksen toiminnan rahoittaa Muhoksen kunta ja Aluehallintovirasto, Tärpin toiminnan Muhoksen kunta ja Ohjaamon toimintaa rahoitetaan EU-projektin hankerahoituksella. Käytännössä kunta ostaa pajatoiminnan Nuorten Ystävien kautta.

Uusin palvelumuodoista on Ohjaamo, joka tarjoaa matala kynnyksen periaatteella palveluja laidasta laitaan.

Ohjaamon työntekijät ottavat vastaan nuoria ilman ajanvarausta. Yhteystyössä muun muassa kunnan nuorisotoimen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa autetaan nuoria työllisyysasioissa ja etsitään opiskelupaikkoja toisen asteen oppilaitoksista.

Lue koko juttu Tervareitistä 3.5.2019

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset