– Työtakomo-hanke tasoittaa tietä työnhakijan ja yrityksen välillä ja madaltaa työllistämisen kynnystä – Työtakomo-hanke tasoittaa tietä työnhakijan ja yrityksen välillä ja madaltaa työllistämisen kynnystä, mutta silti tärkein työkalu on työnhakijan oma motivaatio työllistyä, Utajärven ja Vaalan verstaspäällikkö Riikka Juntunen muistuttaa.

Työtakomo-hanke madaltaa kynnystä työllistyä yrityksiin

Sauli Kallio

Oulunkaaren kunnissa toimiva Työtakomo-hanke on tähän mennessä tavoittanut noin 180 asiakasta. Lokakuussa 2016 käynnistynyt ja syyskuun lopussa 2019 päättyvä hanke on kiinnostanut työnhakijoita laajalti.

– Tavoitteemme on saada hankeen piiriin Oulunkaaren alueella 233 asiakasta, joten tähän mennessä olemme pysyneet hyvin tavoitteissamme. Käytännössä voimme ottaa uusia asiakkaita mukaan ensi vuoden toukokuun loppuun saakka, hankkeen Utajärven ja Vaalan verstaspäällikkö Riikka Juntunen kertoo.

Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on työllistää kohdekuntien työttömiä työnhakijoita ja vahvistaa heidän työelämävalmiuksia sekä edistää uusien työpaikkojen syntymistä.

– Pyrimme tavoittamaan henkilöitä, jotka ovat valmiita ja ennen kaikkea motivoituneita hyppäämään työhön yrityksiin.

Utajärvellä ja Vaalassa hankkeen tavoitteena on työllistää kummassakin kunnassa kymmenen asiakasta noin puolen vuoden ajaksi. Utajärvellä tavoite on toteutunut Vaalaa paremmin.

– Utajärvellä kohderyhmämme ovat alle 30-vuotiaat, mutta olemme hieman lipsuneet ikärajasta. Ikä ei ole tärkein kriteerimme, vaan toimintaamme osallistuvan oma motivaatio ratkaisee.

Vaalassa kohderyhmänä ovat kaikenikäiset työttömät työnhakijat, mutta tulokset ovat jääneet Utajärveä heikommaksi. Syyksi Juntunen arvioi työnhakijoiden ikäjakauman.

– Vaalassa on enemmän iäkkäämpiä työnhakijoita, joita meidän on ollut vaikeampi tavoittaa.

Lue lisää tiistain 14.8.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset