Maija Paavola Maija Paavola, Riikka Koskinen, Hermanni Haverinen ja Helmi Haverinen ripustivat heijastimia heijastinpuuhun vanhan kunnantalon luona lähellä koulua. Kuva: Anni Paavola.

Utajärvellä kolme heijastinpuuta – ota tai jätä tarpeesi mukaan

Tänä syksynä Oulun seudulla on innostuttu heijastinpuu -ilmiöön. Muhoksella on jo heijastinpuu torilla. Utajärven koulun vanhempaintoimikunnan kokouksessa päätettiin, että Utajärvelle laitetaan muutama heijastinpuu.

– Utajärvellä heijastinpuut löytyvät Laitilantieltä vanhan kunnantalon pihan sembramännystä, Vanhatieltä Hyvinvointitalon piha koivusta ja Koulutieltä Joen laulun -patsaan viereisestä kuusesta, kertoo vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Maija Paavola.

Heijastinpuu on puu, johon ripustettu heijastimia. Puusta saa ottaa itselleen heijastimen tai lahjoittaa puuhun heijastimia muiden otettavaksi. Tämä ei ole tarkoitettu vain oppilaille vaan kuka tahansa voi ottaa heijastimen.

Heijastimet kuluvat käytössä ja voivat siten menettää heijastavuuttaan. Jos heijastin on kovin naarmuuntunut tai se ei loista kirkkaasti lampun valossa, niin silloin sen oikea paikka on sekajätteessä. Heijastimen toimivuuden voi tarkistaa esimerkiksi taskulampputestin avulla.

Lue lisää tiistain 11.12.2018 Tervareitistä.

Maija Paavola

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset