Tiina Martinkauppi valikoitui Utajärven uudeksi hyvinvointijohtajaksi 17 virkaa hakeneen joukosta. Kuva: Tuuli Nikki photography. Tiina Martinkauppi valikoitui Utajärven uudeksi hyvinvointijohtajaksi 17 virkaa hakeneen joukosta. Kuva: Tuuli Nikki photography.

Utajärvelle uusi hyvinvointijohtaja

Jari Riekki

Maanantaina kokoustanut Utajärven kunnanhallitus valitsi tyrnäväläisen yhteiskuntatieteiden maisterin Tiina Martinkaupin kunnan uudeksi hyvinvointijohtajaksi.

Hyvinvointijohtajan virka asetettiin hakuun viime keväänä edellisen hyvinvointijohtajan Terttu Piipon sanouduttua irti virastaan koeaikana.

Hyvinvointijohtajan virkaan jätettiin hakuaikana touko-kesäkuun vaihteessa 17 hakemusta, joista kahdeksan kutsuttiin haastatteluun.

Haastatelluista kutsuttiin kolme tarkempaan soveltusvuusarviointiin: YTM Tiina Martinkauppi, Ttm Juha Peteri ja FL Markku Viitasaari.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti valita virkaan 43-vuotiaan Tiina Martinkaupin. Hänen on määrä aloittaa hyvinvointijohtajana ensi tammikuun alussa.

Martinkauppi kertoo, että hänellä on muun muassa pedagoginen pätevyys sekä kaupallinen koulutus. Yhteiskuntatieteiden maisteriksi hän luki sosiaalialaan painottuen. Parhaillaan hän opiskelee oikeustiedettä Itä-Suomen yliopistossa avoimessa yliopistossa.

Työelämässä Martinkauppi on työskennellyt pitkään finanssialalla pankissa ja kuntapuolella sosiaalityöntekijänä Tyrnävällä ja Limingassa. Tällä hetkellä hän työskentelee yksityisellä sektorilla hyvinvointialalla esimiestehtävissä.

Martinkauppi kertoo hakeneensa Utajärvelle, koska hyvinvointi on yhteiskunnassa yhä tärkeämmässä roolissa ja hänelle itselleen sydämen asia.

– Minulla on sellainen ajatusmalli, että kun kuntalaiset voivat hyvin, niin kuntakin voi hyvin, Matinkauppi tiivistää.

Uusi hyvinvointijohtaja näkee hyvinvoinnin laajana asiana, johon kuuluu myös henkinen hyvinvointi.

– Olen idearikas ja toimeentarttuva persoona. Olen iloinen ja innoissani, että pääsen koordinoimaan Utajärven hyvinvointia.

Utajärven kunnassa Martinkauppia odottaa laaja tehtäväkenttä, sillä kuntalaisten hyvinvointipalvelujen lisäksi hän ottaa hoitaakseen eläkkeelle jääneen Erkki Väänäsen sivistysjohtajan tehtävän.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset