Perustusten teossa Arabiankallion ja Repokankaan välillä jouduttiin maaperän takia turvautumaan myös räjäytyksiin. Kuva: Risto Uusitalo / Fingrid Oy. Perustusten teossa Arabiankallion ja Repokankaan välillä jouduttiin maaperän takia turvautumaan myös räjäytyksiin. Kuva: Risto Uusitalo / Fingrid Oy.

Uuden voimajohdon raivaustyöt liki valmiina

Arto Nenonen

Fingridin Pyhänselkä-Nuojuankangas 400+110 kV -voimajohtolinjan perustusten teko on edennyt Utasen voimalaitokselta Oulujoen yläjuoksun suuntaan.

Metsänraivaustyöt ovat puolestaan valmiina lähes koko tulevan voimajohtolinjan matkalta. Vain Utajärven Ruostesuolla ja Nuojuan voimalaitoksen alapuolella olevassa niemessä on vielä hakkaamatonta alaa.

– Jokivarressa oli muutamia varsin haastavia kohtia motoille. Maasto niissä näyttää jonkin aikaa melko hurjalta, Fingridin paikallisvalvoja Risto Uusitalo toteaa.

Pyhänselkä-Nuojuankangas -voimalinjatyön urakoi Eltel Networks Oy. Mukana on myös aliurakoitsijoita. Parhaillaan Pyhänsivun uuden sähköaseman maisemissa kasataan linjalle tulevia pylväitä. Muutaman viikon Pyhänselässä päästään pylväiden nostotöihin.

Noin 45 kilometrin mittainen uusi voimajohto parantaa sähkönsiirron kantaverkon käyttövarmuutta, energiatehokkuutta ja siirtokapasiteettia.

Hanke on osa Itä-Suomen suuntaan suunnitellun 400 kilovoltin voimajohtoyhteyden eli Järvilinjan vahvistamista.

Voimajohtourakan loppusumma nousee noin 22 miljoonaan euroon.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset