Muhoksen hyvinvointilautakunnan mielestä vanha lukio kannattaisi purkaa ja rakentaa tilalle uusi. Muhoksen hyvinvointilautakunnan mielestä vanha lukio kannattaisi purkaa ja rakentaa tilalle uusi.

Uusi lukiorakennus sai kannatusta

Jari Riekki

Muhoksen heikossa hapessa olevan lukiorakennuksen hankesuunnittelussa on pohdittu vaihtoehtoja nykyisen kiinteistön peruskorjauksen ja laajentamisen sekä uudisrakentamisen välillä.

Välillä pohdittiin myös mahdollisuutta sijoittaa lukio muihin kunnan tiloihin, mutta se katsottiin käytännössä mahdottomaksi, koska yläkoulu ja lukio käyttävät osin yhteisiä tiloja ja osa opettajistakin on yhteisiä. Sopivia tiloja ei löytynyt.

Työnsä valmiiksi saattanut hankesuunnittelutyöryhmä päätyi ehdottamaan jatkosuunnittelun ja investointipäätöksen pohjaksi, että paras vaihtoehto olisi rakentaa yhdessä vaiheessa uudisrakennus nykyisen lukion tilalle (VE3).

Muhoksen hyvinvointilautakunta asettui tiistaina esityksen kannalle yksimielisesti. Seuraavaksi asia etenee teknisen lautakunnan listalle.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Antti Heikkinen kertoo, että peruskorjauksessa on omat riskinsä olemassa, niin kuin muiden rakennusten osalta on Muhoksella huomattu.

Lue lisää perjantain 27.4. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset