Keskitalvella moni kaipaa vitamiini- ja kivennäisaineisiin täydennystä. Apteekkari Jyri Saastamoinen syö itse säännöllisesti D-vitamiinia. – Lisäksi magnesiumilla varmistelen liikkuvuuden säilymisen Keskitalvella moni kaipaa vitamiini- ja kivennäisaineisiin täydennystä. Apteekkari Jyri Saastamoinen syö itse säännöllisesti D-vitamiinia. – Lisäksi magnesiumilla varmistelen liikkuvuuden säilymisen, hän naurahtaa.

Vaala sai uuden apteekkarin Paltamosta

Marianne Ollikainen

Vaalan apteekin uudella apteekkarilla Jyri Saastamoisella on naapurikunnassa hyvä vertailukohde niin apteekkiyrityksen liiketoiminnan kehittämiselle kuin vaikkapa lääkevaraston nopealle täydentämiselle. Saastamoisen vaimo Virva on toiminut viimeiset viisi vuotta apteekkarina Paltamossa ja Jyri siellä proviisorina.

– Me vaihdamme Paltamon kanssa päivittäin tavaraa. Vaalassa voidaankin ajatella, että lääkesaatavuus on vahvistanut, kun kuljetan päivittäin puuttuvia lääkkeitä tai muita apteekkitarvikkeita Vaalan ja Paltamon välillä, Saastamoinen kertoo.

– Samalla tulee järkiperäistettyä molempien apteekkien varastoja.

Paltamon ja Vaalaan apteekit ovat lähes saman kokoisia, vaikka Paltamo on kuntana nykyisin asukasluvultaan vähän suurempi.

– Vaalassa on kuitenkin uskollisempia asiakkaita. Täällä käytetään enemmän oman kunnan palveluja, koska isot kaupungit ovat kauempana kuin esimerkiksi Paltamosta katsottuna.

Vaalassa asukkaiden määrä kaksinkertaistuu kesäasukkaiden tullessa mökkikuntaan. Saastamoinen on jo tutkinut kesäasukkaiden vaikutusta apteekkiin ja toteaa heidän näkyvän nimenomaan reseptivapaiden lääkkeiden menekissä.

Lue lisää tiistain 6.2.2018 Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset