Vaalan kaukolämpölaitoksen uusi biokattila nostettiin tiistaina paikoilleen. Verkkoon kattila liitetään koekäytön jälkeen marraskuun kuluessa. Vaalan kaukolämpölaitoksen uusi biokattila nostettiin tiistaina paikoilleen. Verkkoon kattila liitetään koekäytön jälkeen marraskuun kuluessa.

Vaalan kaukolämpölaitos sai uuden biokattilan

Sauli Kallio

Vaalan kaukolämpölaitoksen uusi kattila nostettiin tiistaina paikoilleen. Kolmen megawatin tehoinen haketta ja turvetta polttoaineena käyttävä biokattila korvaa vanhan vuonna 1998 asennetun saman tehoisen kattilan.

– Vanha kattila oli jo elinkaarensa päässä ja sen konvektioputkisto oli syöpynyt jo alarajoille saakka. Kattilaremontti on nyt ajankohtainen jo pelkästään käyttövarmuuden vuoksi, Vaalan Vesi ja Lämpö Oy:n vs. toimitusjohtaja Paavo Kuusela kertoo.

Ensi viikolla kattila saa uuden piipun ja katon, jonka jälkeen edessä on putkiston asentaminen ja liittäminen verkostoon. Viimeisenä valmistuvat automaatio ja sähköistys.

– Kattilan testaukset pääsemme aloittamaan lokakuussa, kun kelit vähän jäähtyvät. Verkkoon uusi kattila liitetään viimeistään marraskuun aikana.

Lämpölaitoksen investoinnin kustannusarvio on 850 000 euroa.

– Olemme pysyneet budjetissa ja näillä näkymin tulemme myös pysymään siinä, Kuusela arvioi.

Lue lisää perjantain 10.8. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset