Vaalassa selvittiin Aila-myrskystä ilman hälytystehtäviä Vaalassa selvittiin Aila-myrskystä ilman hälytystehtäviä, mutta Vaalan kotihoidon pihalla oli tuuli kaatanut postilaatikkorivin. Myrsky aiheutti Vaalaan laajoja sähkökatkoja.

Vaalassa 700 taloutta ilman sähköä Aila-myrskyn jäljiltä

Jari Riekki

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä voimakkaimmillaan raivonnut Aila-myrsky aiheutti Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alueella kaikkiaan 37 tehtävää.

Keskiviikkoillan ja torstaiaamun välillä kirjattiin Muhoksella kahdeksan ja Utajärvellä kolme vahingontorjuntatehtävää.

Tehtävät olivat pääasiassa tielle ja rakennuksia vasten kaatuneiden puiden poistamisia, mutta Muhoksella Honkalantien varrella repi myrskytuuli varastorakennuksen peltikaton irti.

Kainuun pelastuslaitoksen alueella Vaalassa selvittiin säikähdyksellä, sillä paloasemalle ei tullut yhtään hälytystä Vaalan kunnan alueelle.

Myrsky aiheutti kuitenkin Vaalaan laajoja sähkökatkoja varsinkin kunnan itä- ja eteläosiin. Manamansalon, Enonkylän, Salmenrannan ja Jaalangan alueella oli vielä torstaiaamuna kymmenen aikaan noin 700 asiakasta vailla sähköä.

Enimmillään Vaalassa ehti aamuyön aikana olla jopa 1 200 asiakasta vailla sähköä.

Kahvila-ravintola Ihmeen torstaiaamu sujui poikkeuksellisissa merkeissä, sillä sähkökatkoksen vuoksi jouduttiin kahvit keittämään ja munkit paistamaan aggregaatin tuottaman voimin turvin.

Ihmeestä kerrottiin, että lounasruokaa ei voida torstaina tehdä ilman varmuutta sähkövirrasta.

Varavirtaan jouduttiin turvautumaan myös Manamansalossa, jossa vedenottamosta olivat sähköt katkenneet aamulla noin kello viiden jälkeen.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset