Kaapeli lasketaan noin 70 sentin syvyyteen. Ura peitetään kauhalla samantien. Kaapeli lasketaan noin 70 sentin syvyyteen. Ura peitetään kauhalla samantien.

Valokuitukaapelia vedetään Muhoksella

Marianne Ollikainen

Muhoskuidun valokuitukaapelia on vedetty noin viikon verran kuntakeskuksen ulkopuolella Ylikiimingintien varressa ja Kylmälänkylässä. Ensimmäiset 10 kilometriä tulevat kuluvan viikon aikana valmiiksi. Työt siirtyvät toukokuun puolivälissä lähemmäksi kuntakeskustaa.

– Olemme aloittaneet kaapelin vedon sellaisten teiden varsilta, joissa lumet ovat sulaneet eikä routa aiheuta ongelmia, kertoo ENP:n projektipäällikkö Janne Silvennoinen.

Ylikiiminkiläinen urakoitsija Pekka Inkala toteaa, että itse asiassa routa ei juurikaan estä kaapelinvetoa noin 70 sentin syvyyteen, mutta sen sijaan teiden alituksia ei pystytä tekemään kuin sulan maan aikana.

Liminkalainen Efficient Network Partner Oy (ENP) on erikoistunut sähkö- ja tietoliikenneverkkojen suunnitteluun, projektinjohtamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon.

Silvennoinen laskee, että kaikkiaan valokuitua on kesän ja syksyn aikana Muhoksella vetämässä 15 erilaista työkonetta tai teiden alitukseen erikoistuneita laitetta. Syrjässä ja vähäliikenteisillä maanteillä työ etenee joutuisasta, mutta vilkasliikenteisillä teillä ja kuntakeskuksessa hitaammin. Kaapelointiluvassa Ely-keskus on lisäksi edellyttänyt, että työkoneita ei ole liikenteen esteenä aamun tai iltapäivän työmatkaliikenteen aikana eikä kesäkuun lopussa Suviseurojen liikenteen aikana.

Lue koko juttu Tervareitisstä 3.5.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset