Hoitoluokituksen noston huomaa parhaiten Muhoksen ja Utajärven välillä huonolla ajokelillä. Esimerkiksi sohjon poiston luvataan nopeutuvan. Hoitoluokituksen noston huomaa parhaiten Muhoksen ja Utajärven välillä huonolla ajokelillä. Esimerkiksi sohjon poiston luvataan nopeutuvan.

Valtatie 22:n hoitoluokitus parani Utajärvelle asti

Marianne Ollikainen

Maanteiden hoitoluokituksia on tarkistettu tammikuun alusta lähtien. Oulujokilaakson maanteille tarkistukset tuovat reilusti parannusta, sillä esimerkiksi valtatie 22 nostetaan Oulusta Utajärvelle asti samaan Is-luokkaan.

Tienpidon asiantuntija Jussi Sääskilahti Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksesta arvelee, että tavallinen tienkäyttäjä tuskin huomaa suurta eroa entiseen Muhoksen ja Utajärven välillä.

– Tienkäyttäjälle tärkeissä toimenpideajoissa ei ole suuria muutoksia Is-luokituksen ja entisen I-luokituksen välillä. Mutta esimerkiksi sohjon poisto aikaistuu noin puolen tunnin verran, kuvailee Sääskilahti muutosta.

Myös Oulujoen pohjoispuolen maantiellä Laukka-Montta välillä luokitus nousee Ib-luokkaan.

– Sangin sillan ja Laukan sillan väli pääsi tähän samaan luokkaan jo viime vuonna. Taustalla on selvä liikennemäärien kasvu.

Sääskilahti pitää merkittävänä parannuksena myös Utajärvi-Puolanka välin nousemista II-luokituksesta Ib-luokitukseen.

– Tällä välillä on jokseenkin ympärivuorokautista puutavarakuljetusta. Raskaan liikenteen osuus on näkynyt tien huonona kuntona, joten sen luokitusta oli nyt nostettava.

Lisäksi Vaalan sisääntulotie valtatie 22:lta eli Järvikyläntie on nostettu Ib-luokkaan. Samoin Vuolijoentie kirkonkylältä Säräisniemen eteläiselle risteysalueelle asti on nostettu Ib-luokitukseen.

Sääskilahti iloitsee maantieluokitusten laajuudesta.

– Olemme vihdoin päässeet tarkastelemaan tieverkkoa kokonaisuutena eikä muutoksia ole tarvinnut tehdä esimerkiksi urakkarajojen mukaan.

Tieluokitusten nosto maksaa vuositasolla noin 1 miljoona euroa enemmän tienhoitokuluina.

Tienkäyttäjät voivat ilmoittaa akuuteista ongelmista Tienkäyttäjän linjalle puhelimella 0200 2100. Yleistä palautetta talvikunnossapidosta, tienpidosta ja liikenteestä otetaan vastaan Liikenteen asiakaspalvelussa puhelinnumerossa 0295 020 600 tai sähköpostilla liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

Lue koko juttu Tervareitistä 22.1.2019.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset