Vuoden vapaaehtoisina palkittiin Juorkunan erämaakirkon järjestäjät

Jari Riekki

Utajärven seurakunnassa on ollut tapana helmikuun alussa nostaa esille vapaaehtoisten tekemää arvokasta työtä. Helmikuun toisena päivänä – toinen toista – on palkittu vuoden vapaaehtoiset.

Vuoden vapaaehtoinen nimettiin nyt kolmannentoista kerran.

Tänä vuonna kunnianosoituksen saivat osakseen ne juorkunalaiset vapaaehtoiset, jotka ovat olleet elokuussa järjestämässä erämaakirkkoa Kirkaslammen rannalle.

Vapaaehtoisista oli seurakuntatalolla torstaina palkittavana ydinryhmä, johon kuuluvat Raija Tomperi, Vappu Keinänen, Tyyne Mikkonen, Veijo Keinänen ja Antero Kivelä. Jouko Moilanen ei päässyt paikalle.

Kirkaslammella tai porokämpällä

Raija Tomperi kertoo, että erämaakirkko järjestettiin viime elokuussa jo 19. kerran.

Tilaisuus järjestetään aina elokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Seurakuntaa oli silloin paikalla 160 henkeä – enemmän kuin yleensä Utajärven kirkossa.

Kristikansaa vaelsi Kirkaslammelle Utajärven lisäksi myös Puolangan, Pudasjärven ja Ylikiimingin puolelta. Koska sää oli sateinen, jouduttiin tällä kertaa siirtämään tilaisuus kahdeksan kilometrin päässä sijaitsevalle Kälväsvaaran porokämpälle.

Jumalanpalveluksen jälkeen syötiin ruoka ja juotiin kirkkokahvit.

Tomperi muistelee, että ajatus erämaakirkosta syntyi parikymmentä vuotta sitten Juhani Karannan ollessa vielä kirkkoherrana.

Tomperin ehdottaessa asiaa oli kirkkoherra aluksi hieman empiväinen, mutta silloinen kanttori innostui ja totesi, että ”Jussi mehän kokeillaan tätä”.

Lue lisää Tervareitistä 7.2.2017.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset