Yhteispäivystyksen ulko-ovella on opastus koronaa epäileville asiakkaille. Yhteispäivystyksen ulko-ovella on opastus koronaa epäileville asiakkaille.

Yhteispäivystyksessä oma ovi koronaa epäileville

Oulun seudun yhteispäivystyksessä on koronaa epäileville ja sairaalahoitoa tarvitseville asiakkaille oma sisäänkäynti.

Oulun yliopistollisen sairaalan katutasossa oleva päivystyksen pääovi A1 on tarkoitettu niille potilaille, jotka tulevat päivystykseen muista syistä kuin koronainfektion takia.

Ne asiakkaat, jotka epäilevät sairastuneensa koronaan ja tarvitsevat sairaalahoitoa ohjataan päivystykseen sivuovesta, joka on pääoven vieressä vasemmalla. Muista sisäänkäynneistä sairaalaan ei saa tulla koronavirusepäilyn aikana. Päivystyksen pääsisäänkäynnin A1 edessä ulkona on selkeät opasteet sisääntulosta asiakkaille.

Jos infektiosairaus iskee, otetaan yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos ilmaantuu vakavia oireita kuten hengenahdistusta ja yleistila heikkenee niin, ettei selviä kotihoito-ohjeiden avulla.

Potilasta kehotetaan soittamaan ensin omaan terveyskeskukseen silloin kun se on auki. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saa soittamalla Oulun yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon, 08 315 2655.

Yhteispäivystykseen pitää aina soita ennen lähtöä ja varmista ohjeet. Päivystyksen numero on 08 315 2655. Sairaanhoitaja arvioi, vaativatko oireet kiireellistä apua.

Koronainfektoituneiden ovesta sisään tulevat pesevät kädet ja asettavat kasvosuojuksen kasvoille.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset