Kuulemistilaisuus veti paikalle vain kyläläisiä ja koulun henkilökuntaa. Valtuutetuista paikalla oli yksin koulun entinen opettaja Tapani Karhu. Kuulemistilaisuus veti paikalle vain kyläläisiä ja koulun henkilökuntaa. Valtuutetuista paikalla oli yksin koulun entinen opettaja Tapani Karhu.

Yhteistyökoulu vaatisi notkeita päätöksentekijöitä

Marianne Ollikainen

Maanantaina 5. marraskuuta Veneheiton koululle kokoontuneet lasten vanhemmat ja muutama naapurikylästä Kylmälänkylästä paikalle saapunut äiti totesi illan päätteeksi, että paljon pitäisi kuntien välisten yhteistyötaitojen parantua, jotta näille kyläkulmille jäisi yksi elävä kyläkoulu.

Veneheiton ja Kylmälänkylän vanhempien välillä on herännyt ajatus yhteisestä kyläkoulusta, sillä kylmälänkyläläiset vanhemmat eivät halua lähettää lapsiaan syksyllä Muhoksen Kirkonkylän koululle, joka kärsii vakavista sisäilmaongelmista. Heidän mielestä vähintä, mitä Muhoksen kunnan pitäisi tässä tilanteessa tehdä, on lykätä Kylmälänkylän koulun lakkautusta ja aloittaa kuntarajat ylittävän yhteistyön neuvotteleminen Veneheiton suuntaan.

Vanhempien mielestä edes koulukuljetukset eivät ole ratkaisematon ongelma, jos tahtoa kuntien väliselle yhteistyölle löytyisi.

– Meillä ei vain taida olla tarpeeksi notkeita virkamiehiä neuvotteluun, sillä kuntarajat näyttävät jäykistävän hyvää yhteistyöideaa.

Veneheiton koulun laskevaan oppilaskehitykseen vedoten Vaalan hyvinvointilautakunta on esittänyt, että koulu lakkautetaan ensi toukokuun lopussa. Tällä hetkellä oppilasmäärä on 23, ensi syksynä 19 ja siitä eteenpäin 16 oppilasta.

Lasten vanhemmat kyseenalaistivat oppilasrajat, jotka periytyvät noin kymmenen vuoden takaa, kun Vaalassa viimeksi lakkautettiin kyläkouluja.

Lue lisää perjantain 9.11. Tervareitistä.

 

takaisin ylös
Julkaistu kohteessa Etusivu, Uutiset